authenticiteit inspireert

Webdesign met html5

HTML5 is de nieuwe standaard aan het worden waarmee een elke pagina in je website opgebouwd wordt. Sommige browsers kunnen HTML5 al goed weergeven zoals Safari, Firefox en Chrome, Internet Explorer 9. Voor oudere browsers zijn er redelijke aanpassingen mogelijk in de html/css code van je website, opdat deze hierin redelijk tot goed weergegeven kan worden.

Voordelen van html5

HTML5 heeft semantisch gezien een aantal flinke voordelen. Er zijn nieuwe HTML tags ontwikkeld waarmee ik als ontwikkelaar van een website per onderdeel op deze website kan aangeven wat voor content het is, bijvoorbeeld: een artikel, de navigatie, of bijvoorbeeld de onderkant van de website (footer). Hierdoor kunnen zoekmachines waarnemen wat voor content er op de website staat, waar deze content staat en deze resultaten tonen wanneer er naar gezocht wordt. Ook kunnen zoekmachines op deze manier goed zien wat de belangrijkste content op de webpagina is, deze pagina daarom beter indexeren en op de juiste meer nauwkeurige momenten tonen wanneer de gebruiker er naar zoekt.
Er zijn geen plugins meer nodig zoals bv Flash/Silverlight voor het bekijken van video. Er kan nu gebruik gemaakt worden van de html5 tag <canvas>
Er is minder code nodig om de webpagina op te bouwen, waardoor je websites sneller geladen kan worden. En snelheid is een belangrijke factor voor de zoekmachine optimalisatie en de ervaring van de bezoeker.
HTML5 websites werken op alle HTML5 (geschikte) browsers, mobiele telefoons en tablets, zoals de iPad.
Op de oude werkwijze [met html4] kunnen zoekmachines geen verschil in content waarnemen, tekst op een pagina ziet de zoekmachine als tekst op de pagina en bijvoorbeeld niet als nieuws, ook ziet de zoekmachine momenteel niet wat precies de navigatie is en wat bijvoorbeeld de footer is. Met html5 kan dat soort verschil in informatie doorgegeven worden aan de zoekmachines. Daar waar nu nog weinig mee gedaan, in de toekomst zou dat echter anders kunnen worden.

Jouw website in html5?

Vanaf 2012 is het bij ZZPstudio al mogelijk dat ook jouw website in html5 ontwikkeld wordt en [standaard] compatibel met alle mobile devices (telefoon/tablet) opgeleverd.

Nieuwe websites worden standaard door ZZPstudio compatibel gemaakt voor html5 browsers.
Heb je al een website? Ook je bestande website kan eenvoudig omgebouwd worden tot een html5 website.

Neem contact op voor meer informatie.