authenticiteit inspireert

Scoor hoger in Google door SSL!

Google geeft een website met een veilige SSL verbinding een hogere positie in de zoekresultaten. De reden dat Google online veiligheid hoger op de prioriteitenlijst heeft gezet, is dat Google haar gebruikers wil beschermen tegen hackers die via open netwerken je online gedrag kunnen traceren en misbruiken. Google wil dit door middel van dataversleuteling tegengaan.

Hoe werkt het?

Gebruik je SSL op je website? Zorg er dan voor dat niet alleen de pagina's waar bezoekers gegevens kunnen achterlaten met SSL beveiligd zijn, maar dat de hele website bereikbaar is via https://, en niet meer via http://.

Van http naar https ... geef het door aan Google

Je domein is niet langer http://www.domein.nl, maar https://www.domein.nl. Google ziet dit als twee aparte url's, wat uiteraard gevolgen heeft voor je Google ranking. Als https niet juist is ingesteld, zorgt dit voor verwarring bij de zoekmachines. Er worden dan twee versies van een website geregistreerd: één met http:// en één met https:// en dit kan ten koste gaan van je Google ranking. Dit is gemakkelijk op te lossen door dit correct in te stellen op de webserver en bijvoorbeeld in Google Webmaster Tools.

Van http naar https: laadtijd

Voor elke website is een zo kort mogelijke laadtijd belangrijk om te voorkomen dat je bezoekers afhaken. Een beveiligde pagina laadt inderdaad langzamer dan een onbeveiligde pagina, onder andere omdat de browser bij de met SSL beveiligde pagina eerst controleert of het certificaat geldig is. Het is een klein nadeel, wat tegenwoordig niet meer opweegt tegen de voordelen.

Veiligheid levert je geld op

Google geeft een website met een veilige SSL verbinding een hogere positie in de zoekresultaten. Bezoekers waarderen het steeds meer wanneer een website zorgvuldig met hun gegevens omgaat, met als resultaat: meer aanmeldingen/verkopen/omzet.

Lees verder over SSL certificaten